МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

Црногорска делегација учествовала на припремном састанку за Дигитални самит у Скопљу

Црногорска делегација учествовала на припремном састанку за Дигитални самит у Скопљу
Датум објаве: 19.02.2018 11:15 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


Црногорска делегација коју су чинили представници Министарства економије, Министарства јавне управе и Министарства науке, предвођена в.д. генералним директором Генералног директората за ЕУ и регионалну сарадњу у Министарству вањских послова Александаром Дрљевићем учествовала је на припремном састанку за Дигитални самит који се одржао јуче и данас у Скопљу.

Осим питања која су се односила на припрему, дефинисање агенде и кључних тема за дискусију током Дигиталног самита, који ће се одржати 18. и 19. априла у Скопљу, на састанку је било ријечи и о националним координационим структурама за Регионални економски простор у земљама Западног Балкана. Учесници су се сагласили да ће самит бити посебно важан због даље дигиталне трансформације и унапређења интернет покривености у региону, питања роминга међу земљама Западног Балкана, као и унапређења дигиталних вјештина кроз системе образовања.

На припремном састанку учествовали су представници релеватних институција свих шест земаља Региона, као и представници Савјета за регионалну сарадњу (РЦЦ), министарства вањских послова Велике Британије и Европске комисије.