МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

>

В.д. министра вањских и европских послова Словачке Републике Иван Корчок одржао предавање на Факултету политичких наука

В.д. министра вањских и европских послова Словачке Републике Иван Корчок одржао предавање на Факултету политичких наука
Датум објаве: 20.02.2018 14:50 | Аутор: МВП

Испис Штампај страницу


МВПДипломатска академија у сарадњи са Факултетом политичких наука Универитета Црне Горе, организовала је данас предавање в.д министра вањских и европских послова Словачке Републике Ивана Корчока, на тему „Словачка и европска перспектива Црне Горе“, у оквиру његове званичне посјете Црној Гори.

Предавању су присуствовали министар проф. др Срђан Дармановић, представници дипломатског кора, министарства вањских послова, невладиних организација, као и велики број студената.

В.д министра Корчок је истакао да се Словачка Република залаже за европску перспективу Западног Балкана и да подржава политику проширења. С тим у вези, нагласио је да земље чланице ЕУ теже да индивидуално сагледавају стање у свим земљама кандидатима за чланство, те да датум приступа зависи искључиво од учинка самих држава. Корчок сматра да 2025. година, која се наводи у Стратегији ЕУ као рок за чланство Црне Горе, није конкретан датум и да не постоји ограничење брзине приступа.
 
Корчок је навео да Словачка снажно подржава проширење на све земље које остваре видљив напредак, међу којима је Црна Гора истакнута као лидер у европским интеграцијама. Поздравио је посвећеност коју Црна Гора показује у свим областима процеса европских интеграција што представља основ за будући напредак ка чланству у ЕУ.