Мања слова Већа слова РСС

Пресс центар
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

Најаве

27.07.2017.

Најава: Потписивање Меморандума о разумијевању између министарстава вањских послова Црне Горе и Краљевине Норвешке о билатералној сарадњи на пројектима

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић и нерезидентни амбасадор Краљевине Норвешке у Црној Гори Арне Бјорнстад потписаће у петак, 28. јула 2017. године, Меморандум о разумијевању између Министарства вањских послова Црне Горе и Министарства вањских послова Краљевине Норвешке о билатералној сарадњи на пројектима.

24.07.2017.

НАЈАВА: Министар вањских послова Срђан Дармановић у званичној посјети Босни и Херцеговини

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће у уторак, 25. јула, у званичној посјети Босни и Херцеговини. Осим с домаћином, министром вањских послова Игором Црнадаком, министар Дармановић ће имати одвојене сусрете и са највишим званичницима Босне и Херцеговине. Посјета министра Дармановића представља наставак политичког дијалога с Босном и Херцеговином и биће усмјерена на даље јачање билатералних односа имајући у виду тенденцију сарадње у свим областима, и на свим нивоима, као и чињеницу да заједнички регионални контекст и посвећеност стабилности у Региону Западног Балкана упућују на сталну сарадњу и комуникацију.

19.07.2017.

Најава: 11. Љетња школа језика и културе „Црна Гора моја постојбина“

Једанаеста Љетња школа језика и културе „Црна Гора моја постојбина“ намијењена дјеци исељеника поријеклом из Црне Горе, у организацији Министарства вањских послова - Управе за дијаспору и Завода за школство биће одржана у периоду од 20-30. јула на Ивановим коритима.

14.07.2017.

Најава: Министар вањских послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата, шеик Абдулах бин Зајед бин Султан Ал Нахјан у званичној посјети Црној Гори

Министар вањских послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата, шеик Абдулах бин Зајед бин Султан Ал Нахјан боравиће у понедјељак, 17. јула, у званичној посјети Црној Гори.

11.07.2017.

НАЈАВА: Предсједник Владе Душко Марковић сјутра на Самиту Западног Балкана

Предсједник Владе Душко Марковић учествоваће у сриједу, 12. јула 2017. у Трсту на састанку предсједника држава и влада земаља Западно-балканске шестоке (WБ6) у оквиру Берлинског процеса на позив предсједника Владе Републике Италије Паола Ђентилонија.

10.07.2017.

Најава: Министар вањских послова Срђан Дармановић на Неформалном састанку министара вањских послова држава учесница ОЕБС-а

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић учествоваће, у уторак 11. јула, на Неформалном састанку министара вањских послова држава учесница ОЕБС-а, који ће се одржати у Мауербаху у Аустрији. Пленарна сесија Неформалног министарског састанка ОЕБС-а одржаће се под мотом: „Изградња повјерења кроз дијалог и сарадњу“.

30.06.2017.

Најава: Десета љетња школа за младе дипломате „Гавро Вуковић“

Министарство вањских послова, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, организује јубиларну десету међународну Љетњу школу за младе дипломате „Гавро Вуковић“.Десета црногорска Љетња школа за младе дипломате биће свечано отворена у понедјељак 3. јула у 11х испред Спомен куће војводе Гавра Вуковића у Беранама, а на отварању ће говорити црногорски шеф дипломатије проф. др Срђан Дармановић, Фиона Меклуни, стална координаторка система УН и стална представница УНДП и Горан Киковић, предсједник Скупштине Општине Беране.

26.06.2017.

НАЈАВА

Министарство вањских послова Црне Горе и Игманска Иницијатива/Иницијатива за регионалну сарадњу Црне Горе организују 27. сесију Игманске иницијативе под називом “Односи у региону-од кризе до стабилности и сарадње” у Подгорици, 27. јуна 2017. године.

26.06.2017.

Најава: Министар вањских послова Срђан Дармановић боравиће у радној посјети УН

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће од 27. до 30. јуна 2017. године у у радној посјети Уједињеним нацијама (УН) у Њујорку. Током посјете, министар Дармановић ће имати сусрете са Питером Томсоном, предсједником 71. Генералне скупштине УН-а, Мирославом Јенчом, помоћником генералног секретара УН-а за политичка питања, Жан-Пјером Лакроом, подсекретаром УН-а за мировне операције и другим високим званичницима.

20.06.2017.

Најава: Министар вањских послова Срђан Дармановић у званичној посјети Светој Столици

Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић боравиће у сриједу, 21. јуна, у званичној посјети Светој Столици на позив секретара за односе Свете Столице са другим државама, монсињора Пола Ричарда Галагера. Осим са секретаром, министар Дармановић ће имати сусрет са папом Фрањом и састанак са државним секретаром Свете Столице, кардиналом Пјетром Паролином.