Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Najava: Forum „Kapija Balkana – Crna Gora 2017“

Datum objave: 23.10.2017 15:01 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo vanjskih poslova i počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot, organizuju od 23. do 25.oktobra u hotelu Hilton u Podgorici, skup pod nazivom „Kapija Balkana – Crna Gora 2017“.

Cilj foruma je dalji razvoj i jačanje saradnje između Crne Gore i Izraela.

Na skupu će govoriti potpredsjednici Vlade - ministar poljoprivrede Milutin Simović i ministar pravde Zoran Pažin, ministri ekonomije, turizma, zdravlja, Dragica Sekulić, Pavle Radulović i Kenan Hrapović.

Drugog dana foruma, predavanje će održati ministar regionalnog razvoja Izraela Tzagi Hanegbi, dok će ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović organizovati gala večeru u čast ministra Hanegbija.

Forum će biti prilika za upoznavanje izraelskih investitora sa potencijalima Crne Gore i mogućnostima ulaganja u ekonomiju, privredu, tehnologiju, turizam, infrastrukturne projekte i dr.

Na linku http://gateway2balkans.org/montenegro2017/me/program-rada možete preuzeti agendu za sva tri dana foruma.
Pozivamo predstavnike medija da isprate događaj.

Potrebno je da se novinari i snimatelji akredituju kod Službe za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova. Zahtjev potpisan od strane ovlašćenog lica i ovjeren pečatom potrebno je poslati elektronskom poštom, danas do 20 časova, na adresu: maja.djurdjic@mfa.gov.me