Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

NAJAVA: Crnogorska delegacija na Bledskom strateškom forumu i ministarskim sastancima zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi

Datum objave: 03.09.2017 14:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Crne Gore učestvovaće na Bledskom strateškom forumu (BSF) i ministarskim sastancima zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) na Bledu koji se održava od 4. do 6. septembara u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i Centra za evropsku perspektivu.

Na dvanaestom Bledskom strateškom forumu pod nazivom „Nova realnost“ održaće se više sastanaka u formi panel-diskusija. Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće, 5. septembra, na panelu: „Zapadni Balkan: Proširenje EU – Da li će zaista doći do proširenja?“, dok će ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović istog dana učestvovati na panelu: „Evropska unija u izmijenjenom svijetu“.

U okviru slovenačkog predsjedavanja SEECP-om, 4. septembra biće održan sastanak ministra zaduženih za javnu upravu zemalja učesnica SEECP, na kojem će učestvovati ministarka javne uprave Suzana Pribilović, dok će 5. septembra biti održan neformalni sastanak ministara vanjskih poslova zemalja učesnica SEECP na kojem će učestvovati ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović.

Učešće crnogorske delegacije će doprinijeti daljem pozicioniranju Crne Gore, kao pouzdanog i odgovornog aktera, u regionalnim i evropskim okvirima saradnje, kao i promociji aktivnosti iz pregovaračke agende, što je od značaja za dalji ekonomsko-društveni razvoj i nastavak aktivnog vanjsko-političkog djelovanja naše zemlje.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA