Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Najava: Deseta ljetnja škola za mlade diplomate „Gavro Vuković“

Datum objave: 30.06.2017 12:50 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo vanjskih poslova, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, organizuje jubilarnu desetu međunarodnu Ljetnju školu za mlade diplomate „Gavro Vuković“.

Deseta crnogorska Ljetnja škola za mlade diplomate biće svečano otvorena u ponedjeljak 3. jula u 11h ispred Spomen kuće vojvode Gavra Vukovića u Beranama, a na otvaranju će govoriti crnogorski šef diplomatije prof. dr Srđan Darmanović, Fiona Mekluni, stalna koordinatorka sistema UN i stalna predstavnica UNDP i Goran Kiković, predsjednik Skupštine Opštine Berane.

Škola će trajati od 2. do 9. jula 2017. godine, a najavljeno je učešće mladih diplomata iz preko 30 zemalja svijeta. Centralna tema ovogodišnjeg programa je " Globalna bezbjednost i Zapadni Balkan".
Predavači će biti istaknute crnogorske diplomate, predstavnici stranih ambasada u Crnoj Gori, profesori i eksperti iz različitih oblasti spoljne politike.

Ljetnja škola će biti prilika za mlade diplomate da se upoznaju sa istorijom, kulturom i spoljnopolitičkim prioritetima država učesnica, kao i da kroz učenje i razmjenu mišljenja uspostave temelje buduće uspješne saradnje, posebno u oblasti očuvanja mira i bezbjednosti.

Napomena: Radne sesije biće zatvorene za medije. O zvaničnom zatvaranju desete Ljetnje škole za mlade diplomate “Gavro Vuković” ćemo vas blagovremeno obavijestiti.