Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Najava: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović boraviće u radnoj posjeti UN

Datum objave: 26.06.2017 13:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće od 27. do 30. juna 2017. godine u u radnoj posjeti Ujedinjenim nacijama (UN) u Njujorku. Tokom posjete, ministar Darmanović će imati susrete sa Piterom Tomsonom, predsjednikom 71. Generalne skupštine UN-a, Miroslavom Jenčom, pomoćnikom generalnog sekretara UN-a za politička pitanja, Žan-Pjerom Lakroom, podsekretarom UN-a za mirovne operacije i drugim visokim zvaničnicima.

Susreti ministra Darmanovića sa zvaničnicima UN-a predstavljaće priliku za promociju ostvarenja Crne Gore na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu, posebno u svijetlu integracionih prioriteta i učlanjenja u Sjevernoatlantski savez. Akcenat će biti stavljen i na političke i bezbjednosne prilike u regionu, u kontekstu naše kontinuirane i potvrđene posvećenosti dobrosusjedskoj saradnji i afirmaciji regiona.

Posjeta šefa crnogorske diplomatije Srđana Darmanovića UN realizuje se u okviru kontinuiranog dijaloga na visokom nivou u sistemu UN-a, čime se potvrđuje posvećenost Crne Gore svjetskoj organizaciji i njenim temeljnim vrijednostima, s posebnim akcentom na očuvanje mira i bezbjednosti u svijetu, implementaciju Agende 2030 za održivi razvoj, promociju i zaštitu ljudskih prava i napore usmjerene na postizanje globalnih ugovora u vezi sa pitanjem migranata i izbjeglica.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA