Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Najava: Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović na neformalnom sastanku šefova diplomatija zemalja Zapadno-balkanske šestorke (WB6)

Datum objave: 23.05.2017 14:00 | Autor: MVP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović učestvovaće u srijedu, 24. maja, na neformalnom sastanku šefova diplomatija zemalja Zapadno-balkanske šestorke (WB6) koji se održava u Rimu na poziv italijanskog kolege Anđelina Alfana, u svojstvu predstavnika zemlje domaćina predstojećeg Samita WB6 u Trstu koji će se održati 12. jula 2017. godine.

Sastanak će biti prilika za razmjenu mišljenja o daljem nastavku saradnje u okviru inicijative WB6, s posebnim osvrtom na politička kretanja u regionu i planiranje zajedničkih aktivnosti.

Na ministarskom sastanku će biti riječi o sprovedenim aktivnostima na realizaciji zaključaka Samita u Parizu i zajedničkim aktivnostima na definisanju predstojećih koraka u susret Samitu u Trstu, a akcenat će biti na aktuelnoj političkoj situaciji u regionu, razvoju susjedskih odnosa i saradnje, kao i mogućnostima za dalji razvoj inicijative WB6 u periodu do i nakon Samita u Trstu.

Ministarstvo vanjskih poslova