Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Najava: Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić u posjeti SAD-u

Datum objave: 04.03.2015 18:42 | Autor: MVPEI

Ispis Štampaj stranicu


Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić boraviće od 5. do 11. marta u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Potpredsjednik Lukšić će se u Njujorku susresti sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom i predsjedavajućim Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Samom Kutesom. U okviru radne posjete Njujorku, potpredsjednik Vlade učestvovaće i na Tematskoj debati na visokom nivou „Unaprjeđenje rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena i djevojčica kroz transformativnu Post-2015 razvojnu agendu“. Takođe razgovaraće sa crnogorskom dijasporom u Njujorku a održaće i predavanje na Međunarodnom institutu za mir.

Tokom radne posjete Vašingtonu, potpredsjednik Lukšić će se susresti sa pomoćnicom državnog sekretara za Evropu i Evroaziju u Stejt Departmentu Viktorijom Nuland. Pored bilateralnh susreta sa predstavnicima administracije, predviđeni su i susreti u Kongresu kao i obraćanje u Atlantskom savjetu SAD.

Posjeta će biti prilika da se razmijene mišljenja o bilateralnoj saradnji i da se ukaže na napredak Crne Gore u evropskim i evroatlantskim integracijama, sa posebnim osvrtom na napredak ka članstvu u NATO.