Manja slova Veća slova RSS

Press centar
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Intervjui

09.11.2005.

Intervju ministra inostranih poslova Crne Gore Miodraga Vlahovića beogradskom listu Danas

Miodrag Vlahović, ministar inostranih poslova Crne Gore: "Očuvana je i sasvim jasno potvrđena naša pregovaračka pozicija i kapacitet, koji su definisani našim izvornim nadležnostima u skladu sa Ustavnom poveljom i principom tzv. dvostrukog kolosjeka..."

16.05.2005.

Miodrag Vlahović, ministar inostranih poslova Crne Gore za "Danas": Samostalna Crna Gora nikoga ne može ugroziti

Vlahović: "Crna Gora nije uzročnik niti jednog regionalnog problema. Crna Gora sama po sebi - a posebno u poređenju sa nekim drugim otvorenim i nedovršenim pitanjima i procesima u regionu - zapravo i nije problem. Pitanje Crne Gore je pitanje demokratije i razvoja, i jedne legitimne, nesporne ideje o državnoj emancipaciji jednog društva kojoj je to pravo i kapacitet predugo bilo negirano. Došlo je vrijeme da se to pitanje riješi na demokratski i legitimni način, koji će biti temelj nove Crne Gore..."

29.03.2005.

Intervju Ministra inostranih poslova Miodraga Vlahovića agenciji FoNet:Nezavisni i u dobrim odnosima sa susjedima

Pozitivna ocjena Studije izvodljivosti za SCG, koja se očekuje u aprilu, za Crnu Goru bila bi pozitivna stvar, izjavio je crnogorski ministar inostranih poslova Miodrag Vlahović u intervjuu FoNetu i istakao da Podgorica ne želi da vodi politiku i projektuje budućnost na način da bi joj bilo drago da Srbiji ide loše i da propada.

13.03.2005.

Intervju ministra Vlahovića Vijestima: "Brisel ne zanimaju neposredni izbori"

Ministar inostranih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović kazao je juče da za njega i premijera Mila Đukanovića tokom posjete Briselu prošle sedmice, izjava Havijera Solane da SCG i dalje smatra najpogodnijim okvirom za približavanje Crne Gore i Srbije evropskoj porodici, nije bila nova, ni iznenađujuća.

16.02.2005.

Intervju ministra Vlahovića Blic-u: "Želimo savez sa Srbijom"

Crnogorske vlasti još nijesu dobile prijedlog Vlade Srbije kada je riječ o razriješenju dileme izbora u državnoj zajednici, ali će zato u najskorije vrijeme saopštiti zvaničan stav o tome kako treba da izgleda savez nezavisnih država sa Srbijom - najavio je za Blic Miodrag Vlahović, ministar inostranih poslova Crne Gore.

20.01.2005.

Intervju ministra inostranih poslova Republike Crne Gore, Miodraga Vlahovica dat francuskom dnevnom listu " Le Figaro ", Miodrag Vlahović: Zajednička država sa Srbijom ne funkcioniše

Stvorena pod pritiskom Evrope u martu 2002., Zajednica Srbija i Crna Gora odista nikada nije dobro funkcionisala. Dvije i po godine nakon njenog osnivanja nova država još nema zajedničku zastavu i zajedničku državnu himnu. Postojanje dva monetarna sistema, dvije centralne banke i dva carinska sistema su otežali harmonizaciju ekonomskih sistema.

19.01.2005.

Izjava Vlade Crne Gore o podrsci Inicijativi za sprjecavanje proliferacije oruzja za masovno unistenje

U ime Vlade Republike Crne Gore, Ministarstvo inostranih poslova izrazava punu podrsku ovoj Inicijativi i njenoj implementaciji, i Crna Gora se obavezuje da ce preduzeti sve neophodne mjere u skladu sa svojim ustavno-pravnim i politickim kapacitetima kako bi, u okviru ove Inicijative, sprijecila proliferaciju oruzja za masovno unistenje preko svoje teritorije...

10.01.2005.

Intervju ministra inostranih poslova Miodraga Vlahovića agenciji MINA, 10.01.2005.

Predlog zvanične Podgorice o savezu nezavisnih država sa Srbijom ne odnosi se samo na građenje odnosa sa Beogradom, već bi mogao da predstavlja tačku spajanja suprotstavljenih političkih blokova u Crnoj Gori, ocijenio je danas šef crnogorske diplomatije Miodrag Vlahović.
"To je model koji omogućava da ostanemo sa Srbijom što je primarni zahtjev manjinskog, ali značajnog političkog dijela Crne Gore, a s druge strane ostvarimo logičan politički projekat i zahtjev nesporne većine - da budemo suverena država", kazao je Vlahović u intervjuu agenciji MINA...

Prethodna prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10