Мања слова Већа слова РСС

Пресс центар
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

Интервјуи

09.11.2005.

Интервју министра иностраних послова Црне Горе Миодрага Влаховића београдском листу Данас

Миодраг Влаховић, министар иностраних послова Црне Горе: "Очувана је и сасвим јасно потврђена наша преговарачка позиција и капацитет, који су дефинисани нашим изворним надлежностима у складу са Уставном повељом и принципом тзв. двоструког колосјека..."

16.05.2005.

Миодраг Влаховић, министар иностраних послова Црне Горе за "Данас": Самостална Црна Гора никога не може угрозити

Влаховић: "Црна Гора није узрочник нити једног регионалног проблема. Црна Гора сама по себи - а посебно у поређењу са неким другим отвореним и недовршеним питањима и процесима у региону - заправо и није проблем. Питање Црне Горе је питање демократије и развоја, и једне легитимне, неспорне идеје о државној еманципацији једног друштва којој је то право и капацитет предуго било негирано. Дошло је вријеме да се то питање ријеши на демократски и легитимни начин, који ће бити темељ нове Црне Горе..."

29.03.2005.

Интервју Министра иностраних послова Миодрага Влаховића агенцији ФоНет:Независни и у добрим односима са сусједима

Позитивна оцјена Студије изводљивости за СЦГ, која се очекује у априлу, за Црну Гору била би позитивна ствар, изјавио је црногорски министар иностраних послова Миодраг Влаховић у интервјуу ФоНету и истакао да Подгорица не жели да води политику и пројектује будућност на начин да би јој било драго да Србији иде лоше и да пропада.

13.03.2005.

Интервју министра Влаховића Вијестима: "Брисел не занимају непосредни избори"

Министар иностраних послова Црне Горе Миодраг Влаховић казао је јуче да за њега и премијера Мила Ђукановића током посјете Бриселу прошле седмице, изјава Хавијера Солане да СЦГ и даље сматра најпогоднијим оквиром за приближавање Црне Горе и Србије европској породици, није била нова, ни изненађујућа.

16.02.2005.

Интервју министра Влаховића Блиц-у: "Желимо савез са Србијом"

Црногорске власти још нијесу добиле приједлог Владе Србије када је ријеч о разријешењу дилеме избора у државној заједници, али ће зато у најскорије вријеме саопштити званичан став о томе како треба да изгледа савез независних држава са Србијом - најавио је за Блиц Миодраг Влаховић, министар иностраних послова Црне Горе.

20.01.2005.

Интервју министра иностраних послова Републике Црне Горе, Миодрага Влаховица дат француском дневном листу " Ле Фигаро ", Миодраг Влаховић: Заједничка држава са Србијом не функционише

Створена под притиском Европе у марту 2002., Заједница Србија и Црна Гора одиста никада није добро функционисала. Двије и по године након њеног оснивања нова држава још нема заједничку заставу и заједничку државну химну. Постојање два монетарна система, двије централне банке и два царинска система су отежали хармонизацију економских система.

19.01.2005.

Изјава Владе Црне Горе о подрсци Иницијативи за спрјецавање пролиферације орузја за масовно унистење

У име Владе Републике Црне Горе, Министарство иностраних послова изразава пуну подрску овој Иницијативи и њеној имплементацији, и Црна Гора се обавезује да це предузети све неопходне мјере у складу са својим уставно-правним и политицким капацитетима како би, у оквиру ове Иницијативе, спријецила пролиферацију орузја за масовно унистење преко своје територије...

10.01.2005.

Интервју министра иностраних послова Миодрага Влаховића агенцији МИНА, 10.01.2005.

Предлог званичне Подгорице о савезу независних држава са Србијом не односи се само на грађење односа са Београдом, већ би могао да представља тачку спајања супротстављених политичких блокова у Црној Гори, оцијенио је данас шеф црногорске дипломатије Миодраг Влаховић.
"То је модел који омогућава да останемо са Србијом што је примарни захтјев мањинског, али значајног политичког дијела Црне Горе, а с друге стране остваримо логичан политички пројекат и захтјев неспорне већине - да будемо суверена држава", казао је Влаховић у интервјуу агенцији МИНА...