Manja slova Veća slova RSS
MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP

MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

>

Intervju ministra Vlahovića Blic-u: "Želimo savez sa Srbijom"

Datum objave: 16.02.2005 10:55 | Autor: Intervjui

Ispis Štampaj stranicu


Crnogorske vlasti još nijesu dobile prijedlog Vlade Srbije kada je riječ o razriješenju dileme izbora u državnoj zajednici, ali će zato u najskorije vrijeme saopštiti zvaničan stav o tome kako treba da izgleda savez nezavisnih država sa Srbijom - najavio je za Blic Miodrag Vlahović, ministar inostranih poslova Crne Gore.
Vlahović tvrdi da bi ova država članica instistirala na tome da povrati suverenitet nezavisne države, ali da bi savez sa Srbijom imao smisla jer dvije države vezuje mnogo toga. Prijedlog Srbije o tome kako razriješiti probleme u funkcionisanju parlamenta SCG, kome mandat ističe krajem februara Vlahović ni bilo ko iz crnogorske vlasti još nije vidio.
- Ništa nijesmo dobili. Ako želite da ostanete u zajednici sa nekim valjda je normalno da prvo njemu ponudite dokument. Možda je ovakav postupak Beograda logičan, ali mislim da nije korektan - prokomentarisao je Vlahović činjenicu da je savjetnik premijera Srbije predao prijedlog komesaru EU Havijeru Solani, a ne crnogorskim vlastima.