Мања слова Већа слова РССМФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Евиденција исељеника

МВП

МВПЕИ
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина

Ауторски текстови

26.02.2014.

Ауторски текст потпредсједника Владе и министра вањских послова и европских интеграција Игора ЛУКШИЋА и Енвер ХОЏАЈА министра вањских послова Републике Косово

Ауторски текст потпредсједника Владе и министра вањских послова и европских интеграција Игора ЛУКШИЋА и Енвер ХОЏАЈА министра вањских послова Републике Косово У посљедних двадесет година, добросусједски односи су добили централну улогу у редефинисању политичких и социо-економских односа у југоисточној Европи. Укратко, његовање добросусједских односа јесте активност у функцији мира, стабилности, сарадње, демократије и европеизације региона.

16.01.2014.

НАТО и друге ствари......

НАТО и друге ствари......

Зашто сувише ријетко и сувише стидљиво говоримо о НАТО као алијанси вриједности јер је то сама срж и њене политичке и њене безбједносне димензије. И њене моћи. Нека зазвучи концептуално утопијски, чак наивно, али негдје у свом најдубљем слоју извор и оштрица НАТО „хард поwер“ је управо у „софт поwер“-у алијансе, у чињеници што НАТО није само одбрамбено-војни већ, прије свега, политички савез који успоставља, чува и промовише фундаменталне вриједности демократских и отворених друштава, као и демократске принципе које баштине.