Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола
МАРРИ
ЦЕИ

МВПЕИ

ПДВ и Царина


МВПЕИ

Генерални директор Генералног директората за економску и културну дипломатију


Ана Вукадиновић 

МВПЕИ

 

Ана Вукадиновић обавља функцију в.д. генералног директора за економску и културну дипломатију.


Позицију в.д. генералног директора за координацију програма помоћи ЕУ у Министарству вањских послова и европских интеграција је обављала од октобра 2015.године до краја јула 2016.године. Између осталог, била је Шеф оперативне структуре за билатералне програме прекограничне сарадње и стратешки координатор за ИПА компоненту ИИИ (Регионални развој) и компоненту ИВ (Развој људских ресурса).

У периоду фебруар 2011.године – март 2015.године је била амбасадор Црне Горе при Савјету Европе, шеф Сталне мисије Црне Горе при Савјету Европе у Стразбуру, Француска. Као представник Црне Горе била је члан Управног одбора Банке за развој Савјета Европе (ЦЕБ), Извршног комитета Нортх-Соутх Центре, као и више других тијела парцијалних уговора Савјета Европе у којима је Црна Гора чланица (ГРЕЦО, ГРЕТА, Европска аудиовизуелна обсерваторија), итд. Од фебруара 2013.г. до фебруара 2015.године је била предсједавајући Извјестилачке групе Комитета министара Савјета Европе за социјална и здравствена питања (ГР-СОЦ).

Била је савјетник за вањску политику Предсједника Владе Црне Горе од септембра 2009.године до 2011.године.

Од децембра 2006.године до јуна 2009.године обављала је функцију секретара Секретаријата за европске интеграције, надлежног за координацију процеса европских интеграција и донаторске подршке Црној Гори.

Од средине 2003.године била је савјетник Потпредсједника Владе за економску политику и привредни развој.

У периоду 2000-2003.година радила је као економски савјетник у ЕЦ Фоод Сецуритy Программе (ЕЦ ФСП), програму директне буџетске подршке Европске Комисије за структурне реформе.

Професионалну каријеру је почела као приправник у Министарству иностраних послова Црне Горе септембра 1999.године, у Сектору за економске и мултилатералне односе и Пакт стабилности ЈИЕ.

Радила је хонорарно током 1999.године као преводилац за интернет сајт НВО медиацлуб, као преводилац и организатор за стране медије (ЗДФ, тхе Даилy Телеграпх, Реутерс, ил Цорриере делла Сера, тхе Натионал Пост), а у априлу 1998.године као аналитичар медија за ОЕБС Мисију посматрања избора.

Била је укључена у реализацију великог броја конференција, семинара и скупова у земљи и иностранству, као говорник, учесник и организатор.

Ана Вукадиновић је рођена 27. априла 1974. године у Подгорици, гдје је завршила основну школу и гимназију. Дипломирала је на Економском факултету у Подгорици 1999.године смјер Финансијски менаџмент, а магистарске студије из области медјународног бизнис менаџмента завршила на тхе Университy оф Сурреy, Сцхоол оф Манагемент у Гуилфорду, Велика Британија 2005.године.

Говори енглески, француски, италијански, а учи њемачки и шпански језик.

 

 ЦВ Ана Вукадиновиц