Мања слова Већа слова РСС
МФА.ГОВ.МЕ маил
Дипломариус
Управа за дијаспору
Љетња скола

Генерални директор Генералног директората за НАТО и политику безбједности

Владимир Вучинић

Рођен је 11. марта 1982. године у Подгорици, гдје је завршио основну школу и Гимназију. Дипломирао је на Америчком универзитету у Бугарској на смјеровима Политичке науке-међународни односи и европске студије, а магистрирао на Европском колеџу у Брижу, Белгија, у области европске политике и администрације. Током основних студија је један семестар завршио на Универзитету Лимерик, Република Ирска, у оквиру програма размјене студената.
Након завршених студија, засновао је радни однос у Министарству иностраних послова Црне Горе у септембру 2005. године у тадашњем Сектору за мултилатералне односе, гдје је био задужен за сарадњу с Европском унијом. Након обнове независности Црне Горе, у периоду од 2007-2011. године био је трећи секретар у Мисији Црне Горе при Европској унији у Бриселу.
По повратку у земљу у јануару 2011. године, именован је за савјетника Предсједника Црне Горе за област безбједности, одбране и безбједносних интеграција, да би 2012. био именован за Секретара преговарачке групе за вођење преговора о приступању Црне Горе Европској унији. Од октобра 2012. године до августа 2017. године био је И савјетник у Мисији Црне Горе при НАТО, након чега је кратко вријеме био директор Дирекције за међународне рестриктивне мјере у Министарству вањских послова.

У новембру 2017. године именован је за в.д. генералног директора Директората за НАТО и политику безбједности Министарства вањских послова Црне Горе, а у фебруару 2018. за генералног директора.
Говори енглески, француски и бугарски језик, а има добро познавање македонског и основно познавање шпанског и италијанског језика.