Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  


Evropske integracijeNATO

Misije

 

MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI

Aktuelnosti

25.09.2017.

Najava: Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Kosova Bedžet Pacoli u radnoj posjeti Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Republike Kosova Bedžet Pacoli boraviće u utorak, 26. septembra, u radnoj posjeti Crnoj Gori.

više...
23.09.2017.

Njujork: Ponovljena spremnost Crne Gore da i ubuduće doprinosi jačanju UN-a

Njujork: Ponovljena spremnost Crne Gore da i ubuduće doprinosi  jačanju UN-a

Susreti sa zvaničnicima UN i učešće na 72. zasijedanju GS UN bili su prilika da se ponovi spremnost Crne Gore da i ubuduće doprinosi jačanju UN kroz aktivnosti usmjerene na ostvarivanje ciljeva održivog razvoja, zaštitu ljudskih prava, jačanje preventivne diplomatije i reforme razvojnog i humanitarnog sistema UN-a, kao i prilika za promociju ostvarenja Crne Gore na unutrašnjem i vanjskopolitičkom planu.

više...
22.09.2017.

Njujork: Potpisan sporazum između Crne Gore i Republike Indonezije

Njujork: Potpisan sporazum između Crne Gore i Republike Indonezije

Ministar Darmanović je danas u Njujorku sa ministarkom vanjskih poslova Republike Indonezije Retno Lestari Priansari Marsudi potpisao Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Indonezije, kao i Memorandum o bilateralnim političkim konsultacijama između dvije države.U otvorenom razgovoru dva ministra iskazan je obostrani interes za dalje jačanje prijateljskih odnosa dvije države, s posebnim akcentom na oblast turizma, gdje su prepoznati potencijali da snaženje saradnje...

više...
21.09.2017.

Beč: Organizovana crnogorska kulturna noć

Beč: Organizovana crnogorska kulturna noć

Ambasada Crne Gore u Republici Austriji i počasni konzul za oblast Burgenlanda Karl Fink organizovali su danas crnogorsku kulturnu noć u Beču. Pored crnogorskih umjetnika, prisustvovale su brojne zvanice iz političkog, diplomatskog, kulturnog i privrednog života Austrije, kao i crnogorska dijaspora i studenti.

više...
20.09.2017.

Njujork: Ministar Darmanović tokom GS UN imao više sastanaka

Njujork: Ministar Darmanović tokom GS UN imao više sastanaka

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović prisustvovao je otvaranju glavne debate Generalne skupstine UN, koja se održava u Njujorku. Na marginama zasijedanja, ministar Darmanović učestvovao je na sastanku ministara vanjskih poslova Zapadnog Balkana sa evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, čiji je domaćin bio generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

više...