Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  


Evropske integracijeNATO

Misije

 

MFA.GOV.ME mail
EU4ME spot
Diplomarius
Uprava za dijasporu
Ljetnja skola

MVPEI

PDV i Carina


MVPEI

Aktuelnosti

27.07.2017.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Austrije Anu Janković

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Austrije Anu Janković

Ministar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadorku Republike Austrije Anu Janković.Ministar Darmanović je poželio uspješno obavljanje diplomatske misije ambasadorki Janković, ukazavši na tradicionalno dobre odnose Crne Gore i Austrije. Zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju Austrija pruža našoj zemlji u oblasti EU integracija, od samog početka reformskih i integracionih procesa i ukazao na značaj nastavka angažovanog odnosa Austrije na planu podrške svim državama regiona na putu ka EU, podsjetiviši da se regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi svrstavaju među ključne strateške prioritete vanjske politike Crne Gore.

više...
27.07.2017.

NAJAVA: Druga sjednica Savjeta za saradnju sa iseljenicima

Druga sjednica Savjeta za saradnju sa iseljenicima, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova - Uprave za dijasporu biće održana u petak, 28. jula 2017. godine u 9:00 časova u kongresnoj sali stare zgrade Vlade Crne Gore (ul. Jovana Tomaševića bb).

više...
27.07.2017.

Najava: Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Kraljevine Norveške o bilateralnoj saradnji na projektima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i nerezidentni ambasador Kraljevine Norveške u Crnoj Gori Arne Bjornstad potpisaće u petak, 28. jula 2017. godine, Memorandum o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore i Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške o bilateralnoj saradnji na projektima.

više...
25.07.2017.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović boravio u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović boravio u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović boravio je u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini (BiH) 24-25. jula 2017. godine, na poziv ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnadaka...

više...
24.07.2017.

NAJAVA: Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović boraviće u utorak, 25. jula, u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Osim s domaćinom, ministrom vanjskih poslova Igorom Crnadakom, ministar Darmanović će imati odvojene susrete i sa najvišim zvaničnicima Bosne i Hercegovine. Posjeta ministra Darmanovića predstavlja nastavak političkog dijaloga s Bosnom i Hercegovinom i biće usmjerena na dalje jačanje bilateralnih odnosa imajući u vidu tendenciju saradnje u svim oblastima, i na svim nivoima, kao i činjenicu da zajednički regionalni kontekst i posvećenost stabilnosti u Regionu Zapadnog Balkana upućuju na stalnu saradnju i komunikaciju.

više...