Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
30.04.2020

Ministar Darmanović, šefovi diplomatija regiona i komesar EU Varhelji: Zapadni Balkan

Ministar Darmanović, šefovi diplomatija regiona i komesar EU Varhelji: Zapadni Balkan

„Zapadni Balkan je integralni dio Evrope i geostrateški prioritet Evropske unije”, ocijenjeno je danas na sastanku ministra vanjskih poslova prof.dr Srđana Darmanovića sa šefovima diplomatija Regiona i evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem, koji je organizovan putem videokonferencije.12.07.2020.

Reagovanje povodom izjave ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića

Reagovanje povodom izjave ministra vanjskih poslova Republike Srbije Ivice Dačića

U susret državnom prazniku, danas su građani Crne Gore primili nesvakidašnju čestitku od ministra vanjskih poslova Srbije. Ministar Dačić nam je, umjesto najboljih želja, uputio recepte za rušenje aktuelne vlasti, vlasti koja čuva evro-atlantsku, pro-zapadnu i sekularnu orijentaciju Crne Gore 

MFA.GOV.ME mail
Diplomarius
Evidencija iseljenika

MVP


MVPEI
MARRI
CEI

MVPEI

PDV i Carina

Aktuelnosti

05.08.2020.

Crna Gora će u izbornom procesu poštovati sve preporuke uz podršku EOM-a

Crna Gora će u izbornom procesu poštovati sve preporuke uz podršku EOM-a

Vlada Crne Gore je u potpunosti posvećena pravilnom upravljanju izbornim procesom i ulaže značajne napore da se izbori održe u demokratskoj i pravednoj atmosferi, ocijenjeno je na današnjem sastanku v.d. generalnog direktora za multilateralne poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Veljka Milonjića i predstavnika Glavnog tima Izborne posmatračke misije ODIHR-a (EOM).

više...
03.08.2020.

Reagovanje Ministarstva vanjskih poslova

Kako se bliži dan izbora u Crnoj Gori, tako se proširuje i miješanje zainteresovanih faktora u naš izborni proces. Ovoga puta se u taj posao javno uključila i Ruska pravoslavna crkva, preko svoga predsjednika za spoljne veze crkve, mitropolita Ilariona, navodeći da je crnogorski ambasador u Moskvi pokušao da ga "lično ubijedi u valjanost" našeg Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

više...
31.07.2020.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i šef Biroa za evropske poslove Stejt Departmenta SAD-a ambasador Filip T. Riker razgovarali o crnogorsko-američkim bilateralnim odnosima

Ministar vanjskih poslova Crne Gore prof. dr Srđan Darmanović i šef Biroa za evropske poslove Stejt Departmenta SAD ambasador Filip T. Riker razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, uticaju COVID-19 pandemije na predstojeće izbore, dijalogu između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, istrajnim hibridnim prijetnjama i kampanji dezinformacija usmjerenoj protiv Crne Gore od strane malignih spoljašnjih aktera, kao i o crnogorskom pristupnom putu ka Evropskoj uniji.

više...
31.07.2020.

Ambasadorka Ponorac predala akreditivna pisma predsjedniku Zelenskom

Ambasadorka Ponorac predala akreditivna pisma predsjedniku Zelenskom

Ambasadorka Dragica Ponorac predala je danas akreditivna pisma predsjedniku Ukrajine Vladmiru Zelenskom, čime je preuzela dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi.

više...
30.07.2020.

Darmanović-Sijarto: Punopravno članstvo u EU predstavlja temeljni cilj crnogorske vanjske politike

Crna Gora i Mađarska su prijateljske države, saveznici i bliski partneri koji zajednički doprinose izgradnji sigurnije i prosperitetnije Evrope, naglašeno je tokom razgovora ministra vanjskih poslova prof. dr Srđana Darmanovića i mađarskog ministra vanjskih poslova i trgovine Petera Sijarta.

više...